Nattäventyr

Publicerat: 2013-11-30 / 13:41:08 | Kategori: Cristina & Sophia
I brist på bättre saker att hitta på, så slutade igår kväll med att vi tog oss i kragen och stängde lite sprickor! Vilket verkligen behövs eftersom att båda endast är vänligt inställda med Åskviggens cirkel.. Segt men vad gör man! I alla fall så passade vi även på att lalla omkring, infektera globalchatten med våra helt meningslösa konversationer och ta en massa egopics à la Starstable! En värd kväll med andra ord!
 

Firerain AKA Felix

Publicerat: 2013-11-29 / 22:20:00 | Kategori: Sophia Youngstar
 
Namn: Firerain 
Smeknamn: Felix
Ras: Andalusier 
Född: 2008-05-12 
Temperament: Väldigt mycket unghäst till sinnet, men med ett hjärta av guld och förmågan att lära väldigt lätt så kommer han bli en otroligt trevlig ridhäst i framtiden. På grund av sin unga ålder så är han fortfarande inom inridning.
Färg & tecken: Fux med fyra vita halvstrumpor.
Starksida/Svagsida: Western är en av hans starka sidor, då han inte bara är otroligt kvick i hovarna, utan även kan vända på en femöring trots sin stora kroppsmassa! Svagheten blir hoppning, då han inte riktigt har rätt psyke till denna gren. 
E/pappa: Hotflame U/mamma: Heart of fire
 

Champ, long time no see!

Publicerat: 2013-11-29 / 21:54:00 | Kategori: Championat
När jag tar mina små Starstable pauser, så loggar jag ändå in lite då och då för att spana in uppdateringar i spelet osv. Och då brukar jag ju verkligen inte orka köra championat, dels för att mina hästar mår skit och dels för att jag inte pallar vänta tills det är dags :/ Hehe nåja, den här veckan har jag tagit mig i kragen och faktiskt timat in några championat. Vilket ledde till två MC medaljer och sedan några 4:e och 5:e platser i FPC & FGC! Sedan så blev jag utloggad mitt under ett mycket lovande VDC vilket krossade mig lite smått.. Lite för mycket tävlingsnerver kanske..? ;)
 

Uteritt på Dream

Publicerat: 2013-11-25 / 16:56:01 | Kategori: Ridpass
Idag tog jag med mig min fina Daydreamer på en uteritt i det så underbart fina vädret! Vi började utflykten med Steves gård som utgångspunkt och red sedan den långa vägen till de bortre delarna av Firegrove och tillbaka. Min fina prinsess-pålle skötte sig bättre än bra och förrutom några små busstreck i början. Även om hon är väldigt rutinerad i naturen, så kan det bli lite bocksprång när humöret ligger på topp och man har en rysligt härlig galoppsträcka framför sig!
 
Vårt lilla dagsäventyr började med att vi skrittade upp på vägen som skulle leda oss till vårat mål. Daydreamer kände på sig vad som väntade och blev så ivrig att komma iväg att det nästan inte gick att hålla in henne. Ni skulle sett henne minsann! Den gamla tröttkärringen som hon kan bli ibland var som bortblåst och i hennes ställe var ett eldigt fullblod, redo att kasta sig iväg med högsta växeln i!
 
Jag lät henne först gå på långa tyglar för att hon skulle försöka hitta ett lugn och börja bära upp sin utan min inverkan. Men detta var lättare sagt än gjort, vilket ledde till att jag snabbt kortade upp tyglarna och lät henne trava i ett friskt tempo.
 
Ritten gick utmärkt och när vi nådde Firgrove vägen så lät jag min lilla primadonna fatta en först samlad galopp. Men så fort vi kommit in i skogen, så lät jag henne sträcka ut sig! Det var magiskt när vi spurtade fram genom skogen, ett med naturen, det enda ljudet var Dreams hovslag som bröt tystnaden.
 
Så fort vi nått fram till fårhagen så övergick vi till en stadig arbetstrav. Vi arbetade med lite tempoväxlingar, sidvärts och jag försökte verkligen lösgöra henne så bra som möjligt. Vilket gav ett förvånansvärt bra resultat! Min lilla fjanthäst brukar nämligen kunna ha lite svårt att koncentrera sig på arbetet när hon är inställd på galopp och bus. Men det var som att sitta på en fullfjädrad dressyrhäst så fort jag lugnade ner mig och började kräva av henne! Formen satt som en smäck t.o.m i övergångarna! 
 
Bara för att belöna oss själva så tog vi några skutt under den sista kilometern till Firgrove! Detta uppskattades av både häst och ryttare! Dock blev det ett stopp på ett extra tittigt hinder. Detta eftersom att en vilsen kaninunge skuttade fram från buskarna precis när vi kom mot hoppet.. Men det var bara att försöka igen och denna gång gick det galant!
 

Efter detta så tog skrittade vi på långe tyglar hela vägen tillbaka till Steve's gård! ..Nästan i alla fall! Ni förstår att sista biten av Firgrove vägen var som gjort för lite galopp och eftersom att Dream hade lite extra energi över så passade vi på att njuta av dagen. 

Efter att vi kommit tillbaka så duschade jag henne, la på favvo täcket och ställde in henne i boxen! Självklart med ett litet äpple som belöning för att hon skött sig så bra idag!
 
 
 
 

Sommarkänslor i dagens outfit

Publicerat: 2013-11-10 / 11:40:35 | Kategori: Cristina Silverbell
Hjälm från Valedale // Jacka från Valedale // Jeans från Silvergladebyn // Stövlar från Fiskebyn // Solglasögon från LT-shopen // Handskar från Silvergladebyn // Dekoration från Fort Pinta  // Träns från Firgrove // Sadel från Firgrove // Filt från Silvergladebyn

 

min drömhäst no1

Publicerat: 2013-11-10 / 11:28:00 | Kategori: Cristina Silverbell
Så fort som jag lyckats få min (Star Stable-)ekonomi någorlunda stadig och har runt 1000SC i ryggsäcken, så ska denna skönhet direkt bli min! Så otroligt charmig, med det där unika utséendet och riktiga rådjursögon som verkligen låser fast blicken! Har alltid varit lite smygkär i painthästarna, men har inte riktigt tillåtit mig att drömma om dem, eftersom att man då endast kunde ha 8 hästar och jag ville spara mig till de kommande raserna. Nu i efterhand ångrar jag grovt att jag inte köpte en när jag hade pengar, som ni kanske förstår av inlägget så är jag otroligt pank för tillfället. Men nu ta mig tusan ska jag börja spara, allt för denna skönhet! *-*
 

Dagens outfit

Publicerat: 2013-11-09 / 22:15:00 | Kategori: Cristina Silverbell
Keps från Valedale // Jacka från Fiskebyn // Byxor från Silvergladebyn // Stövlar från Fiskebyn // Träns från Fort Pinta // Sadel från Firgrove // Filt från Fort Pinta // Benlindor från Fiskebyn // Dekorationer från Silvergladebyn

 

Vilket spisval Herman..

Publicerat: 2013-11-09 / 20:20:00 | Kategori: Skördebygden
Ni som kommit så pass långt i uppdragen i Skördebygden att ni fått tillträde in i Hermans hus, har kanske lagt märke till att hans val av spis kan diskuteras något.. Vart ska jag börja? Kanske att Herman borde skaffa glajjor, så att han kan börja köpa lite bättre möbler. För plattorna ligger ju lite smått kaosartat utspridda och inte är de runda heller utan åttakantiga.. Kanske bara är jag som stör mig på sådanna småsaker, men tycker att det är så galet fult när möbler inte är så väl genomtänkta som man önskat.. Fast vem vet, han kanske gillar den så..? ;)
 

MLC kl.18.00

Publicerat: 2013-11-09 / 19:44:44 | Kategori: Championat
Herrejösses vad det var länge sedan jag körde championat! Tre månader sedan minst..Så jag var lite lagom ringrostig ibörjan, inga riktiga reflexer alls ibörjan av loppet. Dock så lyckades jag hålla en riktigt bra placering hela loppet igenom - hoppade väldigt mycket mellan att ligga 1, 2, 3. Men det slutade med att jag (..efter ett par fail på slutsträckan.. Halloweenshopen står ju mitt i vägen?! Hur tänkte ni där kära ni?) knep andra platsen och efter ett så pass långt uppehåll som jag haft kan jag känna mig riktigt nöjd!!

 

Hem ljuva hem!

Publicerat: 2013-11-09 / 18:22:00 | Kategori: Cristina Silverbell
Jag pallade inte riktigt all stress som medföljde flytten till Jorvikstallet, så det slutade med att jag (och Sophia också för den delen!) packade väskorna, lastade in hästarna och pallrade våra arslen hem till Steves gård igen! Känns så otroligt skönt att kunna släppa ut mina små kusar på Ewervindfälten igen, dessutom så känner jag mig lite tryggare utan alla GED arbetare som traskar runt överallt.. Nej jag är inte redo för en flytt in till staden än, även om Jarlaheim också var lockande på alla möjliga sätt och vis. Dessutom så var det en ny liten familjemedlem som följde med oss tillbaka till Steves gård, men mer om det sedan!

 
 

Mörkerryttare DELUXE

Publicerat: 2013-11-09 / 17:35:51 | Kategori: Cristina Silverbell
Hur snygga är väl inte jag och Masten?? Hehh vi kommer lätt konkurrera ut Sabine och hennes häst vad gällande att bära upp denna outfit.. :D Ja jag är medveten om att jackan är i fel färg egentligen men hittade ingen annan röd än tomejackan och det kändes lite.. Fel?
 
 

En dag som spökletare

Publicerat: 2013-11-09 / 17:24:00 | Kategori: Cristina Silverbell
Efter många slitsamma timmar (hehe..) så har jag äntligen hunnit leta reda på varenda spöke! Är otroligt tacksam till spökkartorna som flera bloggare gjort, även om det är lite småfuskigt att kika där så kan man ju inte låta bli när minuterna bara flyter iväg och spöket vägrar dyka upp.. Strunt samma, spökletandet har fört mig till alla möjliga vackra platser och självklart så hängde kameran med för att föreviga ögonblicken *-* Dessutom så har jag nu ryggsäcken proppfull med gudsåunderbara masker, hahah dog lite näär jag fick masker med Rob & Bobs trevliga nunor på..! ;)

 
 

Pretty in pink?

Publicerat: 2013-11-01 / 14:29:00 | Kategori: Bloggrelaterat
Råkade bli ett oväntat designbyte nya månden till ära! Vi båda blev väldigt opeppade av den mörkblå designen så vi valde att istället gå över till den rosa sidan! Lita på rosa?! Yesyes vi får se hur länge denna design håller då jag (Cristina) har väldigt lätt för att tröttna på designer och då slutar det alltid upp med att jag tjatarsönder på Sophia om att det är dags att byta design o blabla.. Tycker lite smått synd om henne som måste stå ut med mig, heh.. Nåja nu sitter den här och jag tycker att den är riktigt sockersöt om jag får säga det själv! Finns några småsaker som dock kan diskuteras.. men herregud jag är väl inte mer än en människa?! Till råga på allt en människa som inte har speciellt bra hand med designer, så vad ska man förvänta sig? Nåja hoppas ni haft ett riktigt kusligt dygn, eftersom att det varit Halloween så hörs vi inom en kort framtid!