Tankar om framtida hästköp

Publicerat: 2014-03-30 / 18:04:00 | Kategori: Cristina Silverbell
Efter mycket tänkande och analyserande så har jag kommit fram till att det inte kommer bli några fler hästköp för min del, förrän det kommit någon ny unik hästras - som t.ex. araberna och frieserhästarna, till spelet! Inte nog med det så kommer mina framtida hästköp endast vara planerade, alltså inga fler spontanköp! (Hur roligt det än må vara att handla utan att tänka..) På senaste tiden så har Starstable leverat alldeles för många nya färger av de hästar vi redan blivit presenterade för. Dessutom så har de varit väldigt fina vilket gjort att jag slutat upp med inte en eller två, utan tre nya hästar! Och när jag bränner dessa summor på hästar som egentligen inte bidrar med något "nytt" till spelet, missförstå mig inte - jag älskar de nya hästfärgerna och kombinatonierna, då man egentligen skulle vilja har lite fler unika hästraser. För jag antar att det inte bara är jag som fortfarande går och rullar tummarna i väntan på lipizzanerhästarna som vi redan tidigt blev utlovade?

Bluerebel - ett av mina spontanköp, dock gillar jag honom inte mindre för det även om det ledde till att jag slutade upp luspank!

Observera att detta inte betyder att jag ångrar mina köp - för det gör jag verkligen inte! Jag fullkomligt avgudar de alla tre: Hawkeye, Moonhunter, Bluerebel. Inte heller skulle jag vilja att Starstable slutade leverera nya färgkombinationer till de hästar vi redan känner till - men lite variation vore faktiskt trevligt! Jag ser tillexempel otroligt mycket fram emot att se hur lipizzanerhästarna kommer se ut i spelet! Inte heller vore det fel med fjordingar, om det nu vore möjligt att få dessa att se snygga ut i spelet?
 
Så vad vill jag komma fram till med detta helvirriga inlägg? Jo! Jag kommer inte att köpa några fler hästar innan det dykt upp en till "unik" hästras i spelet. Och när det gör det, så ska köpet vara planerat - allt ifrån namn till historia ska skräddarsys till hästen! Samtidigt som jag blir irriterad på mig själv för min otålighet och tröstshoppande i väntan på nya raser: så vill jag verkligen understryka denna önskan om nya raser till Starstable-teamet!


Dagens Outfit - Blå/Vit

Publicerat: 2014-03-30 / 12:20:50 | Kategori: Cristina Silverbell
 
 

Medalj-knas

Publicerat: 2014-03-27 / 17:12:00 | Kategori: Buggar
Insåg precis att Starrider-stjärnan "sticker ut" genom medaljerna när man har de på araberna! Jättefult är det, så vi får hoppas att Starstable har möjlighet att åtgärda detta snart - dock verkar det inte vara några problem när man har den på starthästen..? Antar att det knasar sig med arabernas unika kroppsbyggnad eller liknande!
 

Hästmarknadens butik

Publicerat: 2014-03-26 / 16:05:11 | Kategori: Cristina Silverbell
Något som jag inte insett att jag saknat förräns nu i spelet - är en funktion som fanns i den nya Starshopen vid marknaden! Nämligen att alla andra spelare blir osynliga då man öppnat den och kollar in kläderna. Först när jag red mot butiken så var det extremt halvhjärtat då jag var säker på att inte få en glimt av kläderna pågrund av alla andra spelare som flockades där.. Och inte blev jag besviken då jag insåg att de lagt till denna funkion.

Just att inte kunna se något när det kommer nya shopar/kläder/utrustning är ett problem som jag faktiskt stör mig rätt mycket på! Det har ju varit omöjligt att bara få en glimt av kläderna tidigare gånger, ännu mindre är chansen att få bra bilder till bloggen! Dessutom så var det jättebra att man här kunde se utrustningen och kläderna i andra vinklar, som man göra i The Fashion Barn och på frisörsalongerna! Grymt smart är det! Så nuuu vore det ju helt underbart smidigt om dessa funktioner fanns i de andra butikerna också.
 

Kvällsritt på Ponny-Ponken

Publicerat: 2014-03-25 / 22:18:27 | Kategori: Cristina Silverbell
Eftersom att det var alldeles för länge sedan som jag red ut med min sockersöta ponny Snowrocket - så blev det kvällens äventyr! Stötte på Sophia ett par gånger, men annars så var det mysigt med lite kvalitétstid bara Brolle och jag! Vi började turen när solen stod lågt på himlen och färgade den mjukt rosa i Skördebygden, innan vi avslutade med några skutt på stranden vid Stallet Gyllenbladet!
 

En av mina personliga favoriter

Publicerat: 2014-03-25 / 12:54:00 | Kategori: Cristina Silverbell
OM NI INTE GJORT NÅGRA UPPDRAG MED SMUGGLARNA ÄN OCH VILL UNDVIKA SPOILERS SÅ RÅDER JAG ER ATT SCROLLA FÖRBI DETTA INLÄGG!
Ett av mina absoluta favorituppdrag genom tiderna - är och kommer alltid att vara det äventyret då vi skulle rädda Bob som klantig som han är druttat i vattnet..! Eller som jag annars kallar det "Jakten på Bob".  Då man var tvungen att stressa runt i områdena kring Smuggelgrottan i GÅD, Väskobbens fiskeby och vidare stallet Gyllenbladet, för att förhindra att vår smugglande vän flyter ut till havs för gott (...)

Jag minns fortfarande hur jag och Sophia pratade via skype samtidigt som vi körde första delen av uppdraget! Oftast brukar jag kunna vara rätt "kräsen" vad gällande uppdrag, fånig som jag är, men hur tusan kunde jag undvika att brista ut i skratt när Bob först blir jagad av en haj och sedan påkörd (kidnappad..) av kapten Brus skepp. Ändå var det kaptenens bistra kommentar efteråt som blev droppen - jag tror aldrig att jag skrattat så mycket åt ett uppdrag som jag gjorde då! 

 


Bluerebel: Familjens nykomling!

Publicerat: 2014-03-24 / 17:44:32 | Kategori: Cristina Silverbell

Året var 2005: det var en solig sommardag i slutet av juli, både hästar och människor var mycket upprymda av det otroliga vädret. I den bortre änden av den kilometerstora hagen, i skymundan från de andra hästarna och i den svalkande skuggan under den stora eken - låg ett utmattat tovero sto. Brevid henne sussade ett bräckligt litet föl. Som i framtiden skulle komma att lämna sin ursprungsstad El Paso, Texas och sluta upp på den mystiska ön Jorvik - under namnet Bluerebel.


Denna genombussiga pojkhäst kom till mig för inte alls länge sedan, men har redan blivit en del av familjen Silverbell. Med en personlighet på miljonen så lyckas han på något underligt sätt dra med sig varenda häst omkring honom ut på nya upptåg! Men dra inga förhastade slutsatser - trots sitt hetsiga temperament så är han snäll som ett lamm vid både ridning och skötsel. Även om han är utav den lite grövre modellen så hoppar han som en katt och är snabb som vinden. Med andra ord: En riktig drömhäst!


Det ska bli otroligt spännande att fortsätta skola honom på de högre nivåerna inom dressyr, då han än så länge verkar ha lätt för det mesta!
 
 

Rosa Baseball Outfit (Wildflower)

Publicerat: 2014-03-24 / 16:15:00 | Kategori: Outfits
 
Mössa från Silvergladebyn //  Jacka från Silvergladebyn //  Handskar från Vingården //  Byxor från Silvergladebyn //  Stövlar från Alla hjärtansdag-shopen //  Träns från Vingården //  Sadel från Firgrove // Schabrak från Silvergladebyn  
 
 

Redigeringsförsök #1

Publicerat: 2014-03-24 / 12:07:00 | Kategori: Cristina Silverbell
Jag är utan tvekan den typen av person som föredrar att sitta och beundra andras verk - hellre än att själv försöka mig på att redigera bilder. Vilket egentligen inte är konstigt då det finns så otroligt många bloggare och spelare som är så fantastiskt duktiga på just att redigera! Ändå så slutade det med att jag i behov av att slå ihjäl lite tid, prövade att redigera lite man, svans, pannlugg, hår och sånt! Jag är mycket väl medveten om att det intet ser speciellt professionelt ut, men vad ska man förvänta sig efter första försöket?  om ni har några bra redigeringstips för nybörjare får ni jättegärna kommentera och dela med er av dem!
 

Awesome Town (AT)

Publicerat: 2014-03-23 / 17:13:00 | Kategori: Ridklubbar
Eftersom att både jag och Cristina varit klubblösa alldeles för länge så startade vi upp en egen ridklubb idag.. Namnet hamade tillslut på Awesome Town. Så dagens datum som är den 23 Mars 2014, kommer vi härmed att minnas som dagen vi startade upp vår mobbade-två-manna-klubb. Och ja ni läste rätt, som det ser ut nu så kommer det bara vara vi två som är med i den, dels för att ingen av oss orkar dra igång ett stort "klubb-projekt" och huvudanledningen till att den skapades var att ha ett storslaget ridklubbsnamn under våra vanliga namn! Dock kanske vi öppnar den för fler spelare i framtiden om efterfrågan är stor!

 

Två nya springare

Publicerat: 2014-03-23 / 16:23:50 | Kategori: Cristina & Sophia
Igår kväll slutade det med att båda två köpte varsin häst - av rasen Paint, Tovero! Vilket några av er lyckades gissa rätt på..! Sophia köpte fuxstoet Wildflower medan Cristina köpte den svart-vita valacken Bluerebel. Dock ville vi vänta med att presentera dem på riktigt till idag så att bilderna skulle vara så fina som möjligt. Såå det slutade med en plåtning vid Törneklipporna i Silverglade med två mycket busiga hästar!

 
 
 

Ny frippa åt Håkan

Publicerat: 2014-03-23 / 11:36:00 | Kategori: Cristina Silverbell
På grund av pengabrist så har jag inte haft råd att göra något åt Håkans man och svans. Han har ju haft startmanen och nu när det på senare tid tillkommit en man och svans speciellt designad till araberna - så känns det inte mer än rätt att han ska få den. Eftersom att jag passade på att köpa lite extra Starcoins igår så slutade det med att jag firade mina nyvunna rikedomar med en ny frippa åt min käre Håkis!
 

Nattens spontanköp

Publicerat: 2014-03-23 / 02:27:53 | Kategori: Shopping
Presentation och bilder kommer imorgon! Fram tills då så får ni en liten tjuvtitt på vilken häst det är som inatt flyttade in i mitt stall.. Kan ni gissa vilken ras det är?
 

Lite förändringar på bloggen

Publicerat: 2014-03-22 / 23:11:00 | Kategori: Övrigt
Som ni ser så har vi gjort om lite på bloggen! Det är därför det kan ha sett lite konstigt ut under dagen, eftersom att vi ändrat runt rätt mycket så kan vissa saker ha krånglat.. Det kändes som ett väldigt bra tillfälle att fräscha upp header och lägga till lite nya detaljer eftersom att vi verkligen känner för att fortsätta utveckla bloggen!
 


Dessutom så har vi efter mycket slit lyckats fixa i ordning kommentarsfältet som tidigare sett helt förskräckligt ut. De förändringar vi gjort där - är en bild på oss vid sidan om (heh..), ändrat typsnitt på texten och även skugga bakom era fina kommentarer! Så nu hoppas vi att ni gillar allt det nya lika mycket som vi gör och om ni har några som helst frågor så tveka inte att kommentera!


"Var mot andra som du vill att andra ska vara mot dig"

Publicerat: 2014-03-22 / 14:54:00 | Kategori: Cristina Silverbell
Nå hur ligger det till egentligen, gäller samma "regler" om uppförande i spelet som i verkligheten? Denna fråga kan man ju reflektera mycket över men mitt svar är och kommer alltid att vara JA

Jag har gått och klurat på att skriva ett sådant här inlägg ett bra tag nu. Ändå känns det väldigt.. konstigt.. nu när jag faktiskt gör det. Samtidigt som jag inte vill att ni ska uppfatta mig som en bitter moraltant så känner jag att detta ämne är något som man inte kan uppmärksamma för mycket. Så var snälla och haka inte upp er allt för mycket för mina ordval och sätt att formulera mig utan se budskapet.

Ändå sedan jag gick på dagis så har jag fått lära mig att vi ska bemöta människor i vår omgivning på det sätt som vi själva vill bli bemötta. Att kräva någons respekt efter att ha smutskastat denne åtskilliga gånger: Kommer inte på tal! Respekt ges inte, det förtjänas. Likaså fungerar vänskap - om det ska vara äkta, måste det vara ömsesidigt.

Men beter vi oss på samma sätt när vi har en datorskärm att gömma oss bakom, som om vi skulle se varandra i ögonen - face 2 face? Vissa gör säkert det, men verkligen inte alla. Och detta är ett stort problem! Alldeles för många människor utnyttjar deras anonymitet på internet för att kunna såra andra. Eller om vi ska fokusera på Starstable - vissa av de mer erfarna spelare väljer att "sätta sig" på de nyare. Detta betyder helt enkelt att man väljer att se sig själv som bättre bara på grund av att man själv är i level 15 medan den andre är i level 1. Och detta kan sluta upp i att den nyare spelaren blir sämre behandlad vilket är fel.

För mig är det och kommer alltid vara off limits att särbehandla folk på grund av t.ex. status, kändisskap, erfarenhet. Oavsett om jag står mittemot människan i verkligheten eller träffar den via Starstable. Om du är snäll mot mig så är jag snäll mot dig. Så enkelt är det. Och jag hoppas verkligen att ni som läser detta känner på samma sätt.

Oj vad osammanhängande det här inlägget blev! Men jag hoppas att ni förstår vad jag menar i alla fall..

 
 

Priset för årets sämsta hästägare går till..

Publicerat: 2014-03-22 / 12:18:00 | Kategori: Cristina Silverbell
.. Cristina Silverbell! Jag får faktiskt lite smått ångest när jag tänker tillbaka på vilken otroligt dålig hästägare jag varit på senaste tiden.. Har ridit omkring på kanske 2-3 av mina totalt 7 hästar, medan resten fått stå kvar och damma i sina spiltor. Men nu tusan ska det bli ändring! Till att börja med så kommer jag variera mellan att tävla championaten mellan Nightmaster och Skydancer, eftersom att jag äntligen har två hästar på level 15! Sedan kommer jag allt eftersom försöka sätta igång alla hästar igen efter deras tilfälliga vila och om det är någon som jag redan i förhand vet att jag inte kommer att ha tid med så för han/hon åka på en kort vacay till hästön! Visst låter väl det rätt schysst? 
 
 
 

Lite extra fickpengar (fick-starcoins?)

Publicerat: 2014-03-20 / 16:08:00 | Kategori: Cristina Silverbell
Eftersom att jag var en av de spelare som blivit snuvad på 25 SC i och med att jag betalade för ett smink som var en bugg (!) som sedan blev åtgärdat och ersatt med det egentliga sminket.. Som för den delen enligt mig inte var alls lika fint - så passade jag på att mejla in till supporten för att höra om jag kunde få mina pengar tillbaka då jag hört att många andra gjort detta! Jaja, jag vet att det är urfånigt att gnälla över en sådan liten mängd starcoins, men eftersom att jag är försatt i en (stor) ekonomisk kris just nu vad gällande starcoins så.. Och som på beställning så fick jag svar från dem idag! Måste verkligen passa på att uppmärksamma hur otroligt grym Starstable supporten faktiskt är - inte bara för att jag fick 10 extra SC tillbaka (höhö..) utan för att de faktiskt tar sig tid att ta itu med de problem som vi spelare mejlar in om! En massa cred till er, för ni är grymma!

 
 

Fångar dagen i Skördebygden

Publicerat: 2014-03-20 / 15:47:00 | Kategori: Sophia Youngstar
Vem kunde ana att när jag loggade in för en kort morgoncheck på Starstable så lyckades jag tima soluppgången! Oooch eftersom att det inte är varje dag som jag upplever ett sånt här "Carpe Diem-moment" så tog jag mycket bilder! Dock blev det en sån otrolig mängd bilder att jag inte kunde ha med alla i inlägget, så istället så bjuder jag på ett axplock av alla foton!
 
 

Med byxorna i fokus

Publicerat: 2014-03-18 / 12:26:00 | Kategori: Cristina Silverbell
Mössa från Silvergladebyn // Tröja från Valedale // Byxor från Jarlaheim // Stövlar från Uppdrag // Träns från Silverglades Hästsportcenter // Sadel från Firgrove // Filt från Valedale // 

Som ni ser så har jag fetmarkerat byxorna som används i denna outfit. Detta eftersom att de enligt mig är så sjukt värda att uppmärksammas! Jag skulle utan problem kunna skriva ett helt inlägg som hyllning till detta plagg - sjukt bra jobbat med dessa byxor Starstable! De är så unika och detaljerade, därför så lät jag helt enkelt hela outfiten gå i färgerna svart och vitt, för att inte sno uppmärksamheten från mina nya älsklings-braxor!
 
 

Mr.Sands - Hårdrockaren?

Publicerat: 2014-03-17 / 14:45:00 | Kategori: Cristina Silverbell
Strax efter att jag publicerat tidigare inlägg på bloggen där jag berättade om mitt smink-byte så blev jag medveten om ett visst namn nere i vänstra hörnet.. Och vilket namn dessutom! Ja kära vänner, att döma av dessa bilder - kanske vi kan dra slutsatsen av att Mr.Sands, mannen som vill låta ondskan ta över Jorvik - finansierar musikinstrument! Vem vet, denna dysterkvist kanske en gång i tiden var en hårdrockare och vill nu spendera sina pengar på tillverkning av musikinstrument?
 
 

Första Champ Med Nightmaster..

Publicerat: 2014-03-16 / 18:15:00 | Kategori: Championat
..Och vi tar hem en bronsmedalj! Känns som en rätt bra start på vår tävlingssäsong faktiskt!
Juste glömde nog nämna det tidigare men denna lillkille är nu i level 15 sedan en timme tillbaka!
 
 

Make Up to Shake Up

Publicerat: 2014-03-16 / 13:17:00 | Kategori: Cristina Silverbell
Såå förra veckan så råkade jag köpa ett smink, som jag nu i efterhand fick reda på var en bugg.. Som Starstable nu har åtgärdat och fixat till, tyvärr till det sämre. Och eftersom att jag var så otroligt missnöjd med det smink som jag nu istället fick, så blev ännu en tur till Jarleheims andra frisörsalong! Som för den delen är råtuff, kommer lätt gå dit nästa gång jag är sugen på en förändring! 
Hur jag såg ut när jag kom ut igen? Ja det kan ni ju se själva här nedanför, blev en härligt somrig sminkning. Älskar de busigt rosiga kinderna och den lätta sminkningen! Har nog aldrig fastnat såhär mycket för ett smink, så nu blir det inget byte av make up på ett bra tag!
 
 
 

Darkflame outfit

Publicerat: 2014-03-16 / 12:34:00 | Kategori: Outfits
 
Hjälm från Västkobbens Fiskeby //  Jacka från Västkobbens Fiskeby  //  Handskar från Silverglades Hästsportcenter //  Byxor från Västkobbens Fiskeby  //  Stövlar från Silvergladebyn  //  Träns från Stallet Gyllenbladet  //  Sadel från Stallet Gyllenbladet  //  Schabrak från Valedale  //  Ben lindor från Jarlaheim  
 
 

Kanske finns det hopp ändå..

Publicerat: 2014-03-12 / 18:23:01 | Kategori: Cristina Silverbell
Ja, jag är mycket väl medveten om att jag för inte så länge skrev ett inlägg angående levling och vad jag anser om detta. Dock gav denna veckas uppdatering min levling vind i seglen, äntligen kommer det inte ta så fruktansvärt lång tid och äntligen så finns det en möjlighet för ett IRL prestationsfreak som jag att också få skryta lite med att ha ett stall fullt av fullevlade hästar..
 

Silvermist bland blommorna

Publicerat: 2014-03-08 / 19:17:00 | Kategori: Skördebygden
Hoho har nu på senare tid märkt att mitt lilla arabsto Silvermist är en riktig tjuren Ferdinand - varför? Jo dessa växter står högt upp på listan bland hennes favoriter vilket märks tydligt då man jämt hittar henne ståendes i ett avskilld hörn av hagen, med mulen nerkörd bland blommorna. Vem vet vad detta leder till? Jag kommer säkert hitta henne sittandes under en korkek en vacker dag! Lilla tokhäst..
 

Dags att rensa upp bron i Skördebygden?

Publicerat: 2014-03-08 / 18:59:00 | Kategori: Cristina Silverbell
En detalj som jag faktiskt inte varit så värst medveten om förrän idag, är hur otroligt skabbig som den östra bron ifrån paddockön faktiskt är - vilket enligt mig är otroligt synd det den har strukturen av en riktig liten sagobro! Ni vet sådanna som poppat upp i bilderna i sagoböckerna man bläddrade igenom som liten. Åh den är faktiskt jättecharmig så varför låta den stå och se ovårdad ut?

Skulle ju inte vara helt fel med ett uppdrag då man rensade bort ogräset åtminstonde - mossan överlever man med, men nej usch vad jag stör mig på de stora ogräsblommorna som letat sig upp i sprickorna. De ger denna mycket välanvända bro ett väldigt förfallet och fult intryck. Så snälla starstable låt oss rusta upp denna lilla godbit men som nu ser ut att förfalla trots att den är mitt i allt! Oj vilken jobbig städmänniska jag är..
 

Silvermist aka Missy

Publicerat: 2014-03-05 / 13:08:00 | Kategori: Sophia Youngstar
För inte allt för länge sedan så flyttade ett skyggt litet arabsto in i mitt stall! Det var ett oplanerat köp men jag är inte mindre nöjd för det, tvärtom så är blev vi väldigt tajta redan efter de första dagarna tillsammans. Hon är verkligen en fantastiskt liten dam må jag säga - huvudet på skaft och tänker alltid efter en extra gång innan hon handlar. 

Som tidigare nämnt så är hon lite småblyg, dock bara i början. Så fort du vunnit hennes tillit så är hon väldigt bekväm av sig och otroligt självsäker! Hon har inga problem att ta plats när hon vistas med andra hästar.
Hennes steg är luftigt och det är inte svårt att locka fram dressyrhästen inom henne då hon älskar att kråma sig och känna sig snygg! För att inte tala om hennes kärlek till att stå i centrum. Speciellt om hon har åskådare som är snabba med att berömma och belöna henne. 
Namn: Silvermist
Tilltalsnamn/Smeknamn: Missy 
Ras: Arabiskt fullblod 
Ålder: 12,5 år
Färg: Skimmel 
Mankhöjd: 150cm 
Starkhet (gren): Dressyr och distransritt
 

Selle Francais

Publicerat: 2014-03-04 / 14:31:00 | Kategori: Cristina Silverbell
Moonhunter är ett sto på 15 somrar, av rasen Selle Francais, som fick flytta in hos mig bara några dagar efter Håkan. Hon har två föl som idag är under utbildning och som med lite tur en dag kan ses ute på dressyrbanorna! Moonhunter har en väldigt trevlig fysik. Hon är klipsk och inte speciellt lättlurad, då hon verkar ha sett mycket i sina dagar!

Man märker i både hantering och ridning att hon är en riktig dam, då allt bör ske på ett speciellt vis - i alla fall om man vill att hon ska vara nöjd.. Det krävdes flera provridningar innan jag hittade knapparna på henne, men med lite hjälp av den förra ägaren och efter många svettiga timmar i ridhuset så klickade det bara till. Vi fann varandra. Den connection som jag fick till Moonhunter i det ögonblicket är väldigt svårt att beskriva, det liknande det band som jag och Skydancer har till varandra, vilket är lite lustigt då jag haft Dancer ända sedan jag först flyttade till Jorvik..

Moonhunter är inte bara en prima häst som fungerar bra inom alla grenar, hon är även en sann skönhet! Fungerar utmärkt i alla regnbågens färger även om jag alltid envisas om att tvinga på henne rosa.. Bara för att vitt och rosa går så fruktansvärt fint ihop!! 

Jag ser verkligen fram emot att utöka vår relation och bygga upp en full tillit till henne, precis som jag hoppas att hon kommer kunna tro på mig! 

 

Läsarfråga #1

Publicerat: 2014-03-04 / 12:00:00 | Kategori: Bloggrelaterat
 
Kom igen nu hörni! Vi vill veta vad just du tycker och tänker så var gärna med och svara på våra läsarfrågor som koommer att dyka upp lite då och då här på bloggen!

Nattoutfit

Publicerat: 2014-03-04 / 11:24:00 | Kategori: Kläder & Utrustning
Hjälm från Uppdragen // Tröja från Silvergladebyn // Byxor från Västkobbens fiskeby // Handskar från Vingården // Stövlar från Vingården // Träns från Valedale // Sadel från Silvergladebyn // Filt från Valedale
// Svansdekoration från Fortpinta // Benskydd från Jarlaheim
 
 

Cristina's Top 3 Hemstall

Publicerat: 2014-03-03 / 16:15:00 | Kategori: Cristina Silverbell

1) Obesegrad etta står nu Jorvikstallet, jag fullkomligt älskar miljön i och runt omkring stallet! Dessutom så är det mest praktiskt då det är i Skördebygden som det finns flest uppdrag att göra - för att spara transporttid och pengar! Dessutom så är ju detta det nyaste av stallen vilket självklart gör en nyfiken och är väldigt lockande, eftersom att jag redan är så pass bekant med de andra anläggningarna!

2) Som tvåa så blev det tillslut Steves gård, även om jag inte älskar stallmiljön sådär överdrivet mycket så är det väldigt centralt och gör att det går fort att nå ut till alla olika platser i Jorvik! Tycker att det kan vara lite småmysig anläggning eftersom att gården är så mycket mindre än de andra stora stallen.
 
3) En självklar trea (kanske tvåa egentligen??) är Silverglades Hästsportcenter också kallad Vingården! Detta är nog det hemstall som ligger mig kärast, men jag tycker inte att det finns så mycket där att "hämta" för mig då det inte är så överdrivet centralt och enda fördelen egentligen är tillgången till lopp, men eftersom att jag inte levlar så är spelar ju inte det någon roll.. Ett plus är den korta sträckan till Gyllenåsarnas härifrån och den otroligt vackra anläggningen!

 

Hoppträning i ridhuset

Publicerat: 2014-03-03 / 14:20:00 | Kategori: Ridpass
Ikväll så tog jag och sadlade upp Rockstar för ett hoppass! Känslan var obeskrivlig när jag och min lilla prickiga pegasus avslutade dagen med att sväva över hindrena i baronessans ridhus i Silverglade.

Passet inleddes och avslutades med skritt på långa tyglar. Sedan så började jag under uppvärmningen att försiktigt trava igång Rockstar på halvlånga tyglar, därpå så tog vi tog vi ett varv runt ridhuset i samlad galopp. Sedan var det dags att ta vända upp på ett par hinder som Star klippte som ingenting. Helt fantastiskt är det hur min ponny kan hoppa hinder, som man egentligen inte förväntar sig att en så liten pålle ska kunna ta sig an. Dock så kom vi in fel på det tredje hindret vilket ledde till ett tvärstopp. Helt ärligt så var det tur, hellre ett stopp än att han hoppar med fel avstånd - vilket kan leda till en olycka, speciellt med tanke på vilka höjder hindrena ligger på! Innan jag avslutade med en skritt runt i vingårdspaddocken så tog vi revansch och denna gång så gick det galant. Jag kände verkligen hur Rockstar bestämde sig för att inte låta hindret besegra honom och trots att han la in ett extra steg precis innan hindret så fick vi ett smidigt och väldigt fint sista språng!
 
 

Bättre sent än aldrig!

Publicerat: 2014-03-02 / 15:39:00 | Kategori: Cristina Silverbell
Under mina dagliga strapsatser i Skördebygden imorse, så slutade det med att jag tillslut blev uppflyttat till level 15! Så nu kommer ju en massa dörrar öppnas för mig vad gällande utrustnung, klädsel vilket känns uurbraa! Så hurra för det, synd bara att när vissa dörrar öppnas så stängs andra.. Men det här var ju en trevlig överaskning i alla fall! 
 

Dagens outfit

Publicerat: 2014-03-02 / 14:53:00 | Kategori: Cristina Silverbell

Mössa från Silvergladebyn** // Tröja från Valedale // Jeans från Silvergladebyn** // Stövlar från Uppdrag // Träns från Silverglades Hästsportcenter // Sadel från Firgrove** // Filt från Fort Pinta // Benlindor från Fort Pinta

(** = favoritplagg)

Woops..

Publicerat: 2014-03-02 / 11:08:00 | Kategori: Cristina Silverbell
Hahahahhah åh älskade failbilder vad skulle jag väl göra utan er?! Här kommer några nytagna fräsha och härligt misslyckade bilder som knäpptes under mitt och Håkans senaste äventyr i Firgrove. Vad mer finns det för mig att säga nu än att be er att luta er tillbaka och njuta av dessa små fiaskon?
 

Night @ the café

Publicerat: 2014-03-02 / 01:29:00 | Kategori: Cristina & Sophia
När natthungern slog till så hopplade jag och Sophia iväg till Café Röda Hajen i Västkobbens fiskeby för lite fika! Det var så mysigt att sitta på bryggan nedanför byn - som upplyst av lyktor sände ut ljus som skapade magiska reflektioner på vattenytan. Vi proppade i oss så mycket vi orkade, kaffe, macarons, milkshakes you name it! Måste erkänna att Västkobben utan tvekan är som mest fantastiskt på natten - då man inte bara får ha byn lite för sig själv, utan hela omgivningen badar i ljuset från alla lyktor! Åh vad jag har saknat denna plats..
 

Tankar om levling

Publicerat: 2014-03-01 / 21:53:41 | Kategori: Cristina Silverbell
"Så idag har jag varit ute och levlat mina hästar"
Detta är en mening som jag använder mycket sällan. Varför? Svaret till det är väldigt simpelt: Jag levlar inte mina hästar! Nu har jag totalt sju olika hästar, som allesammans är helt underbara och unika på sitt sätt. Men jag har trots allt min Skydancer som faktiskt är i level 15, vilket innebär att jag har en häst att tävla championat med! ..Och det nöjer jag mig med. Jag känner helt ärligt inte att jag behöver fler hästar att tävla med när jag redan har en prima tävlingspålle! Detta är den främsta anledningen jag har till att inte ansluta mig till resten av de flitiga medlemmarna som ränner runt dag ut och dag in för att sparka upp sin springare till en högre level. Missförstå mig nu inte! Jag är fylld av beundran till de spelare som har orken och lusten att ta tag i levlingen och i slutändan sitter med alla sina hästar fullevlade. Bra kämpat säger jag bara, ni är värd all cred i världen - för det är verkligen ett sabla slit som krävs och självklart är det mycket tidskrävande att se till att ha sina hästar så bra tränade!

Men jag har inte den motivationen gällande detta. Jag nöjer mig alldeles för lätt. blir snabbt uttråkad och tröttnar fort. Dessutom så försöker jag verkligen att vara så ambitiös jag kan i skolan, vilket begränsar den tid jag kan spendera framför datorn. När jag nu äntligen har tid att logga in så anser jag det vara otroligt slöseri med tid att kuta runt mellan alla olika lopp - vilket jag inte ens tycker är roligt - när jag har en hel drös med spännande uppdrag som ligger och väntar på mig! Prioritering kallas det mina vänner! Och i det här fallet så har jag inte sett levling som speciellt viktigt, vilket resulterat att jag har en häst på level 15, en på level 14 och fem på antingen level 1, 2, 3, 4 eller 5! Detta leder i sin tur till att det tar dubbelt så lång tid för mig att ta mig från punkt A till punkt B. Men detta är faktiskt ett rätt rimligt pris att betala om alternativet är att spendera flera timmar varje dag - till att levla upp dem.. Ett oändligt jobb känns det som och framför allt ett jobb som jag inte har tid att ta mig an för tillfället. Men vem vet hur det blir i framtiden? Kanske kommer ni att se även mig spurta mellan de olika loppen en vacker dag!
En sneakpeak på mitt senaste hästköp! Presentation kommer..
 På äventyr i bergen

Publicerat: 2014-03-01 / 21:10:00 | Kategori: Cristina & Sophia
Idag var jag och Cristina ute med Håkan och Felix på en härlig uteritt i Firegrovebergen. Cristina hade lite problem i början eftersom Håkan inte är så inkörd på bergsklättring än, men han lär sig självklart med tiden! Felix däremot blev alltför självsäker och drabbades nog av en liten dos hybris när han insåg hur lätt det gick för honom att med stora steg ta sig fram. Han har ju varit säkert tusen gånger uppe i bergen, ändå verkar han tycka att varje gång är lika spännande som den första! Vi följde i alla fall bergsvägen fram till att vi nådde bergsklättrarstugan - där vi efter ett flertal fail och en tur hem, tog oss upp på toppen! Det var vackert där uppe och den klarblåa himmelen tillät oss att se ända bort till horisonten! Så eftermiddagen var riktigt värd, för både oss och hästarna!
 
 

Hawkeye

Publicerat: 2014-03-01 / 19:24:00 | Kategori: Cristina Silverbell
Låt mig presentera ett av mina nytillskott i stallet, Hawkeye! Fast det är sällan jag använder det som tilltalsnamn, till vardags brukar han mest kallas för Håkan. Han är ett arabiskt fullblod på 5 år som anslut sig till familjen Silverbell för lite mindre än en vecka sedan. Har dock inte velat presentera honom än då jag ibörjan var lite osäker på hurvida detta var ett lyckat köp eller ej.. I alla fall så är han den andra unghästen jag tagit under vingen och planen är att skola honom väl inom främst western, men även lite hopp och dressyr!
 

Gissa vilka som är tillbaka!

Publicerat: 2014-03-01 / 18:30:06 | Kategori: Cristina & Sophia
Så förvänta er en maxad uppdatering det kommande dygnet!