Icequeen AKA Elsa

Publicerat: 2014-04-27 / 12:51:00 | Kategori: Sophia Youngstar

Icequeen, också kallad Elsa, föddes en av de sällsynt kyliga dagarna i en stad i södra Spanien. Snön föll i stora magnifika flingor som tog innvånarna med häpnad. Självklart kunde det bli kyldigt under det spanska vinterhalvåret, men nere i dalarna mellan de så höga bergstopparna - brukade snön aldrig nå ner..


Åren gick och Elsa blev bara större och större. Bland alla de femton hästarna i stallet, så var hon flockledaren och det var med stort mot som den då sjuåriga Elsa ledde sina vänner. Hon var mycket uppskattad i bland både människor och djur. Men lugnet varade inte föralltid..
När Elsa fyllde åtta, så inträffade det en tragisk inncident som ledde till att en av hästarna i flocken kom till stor skada. Trots att det var en olycka som inte borde ha beskyllts på någon, så fick det stackars ungstot ta smällen för händelsen. Alla de ansikten som tidigare lett mot henne, vände nu henne ryggen. Hon stod helt ensam, vilket tvingade hennea att i rädsla fly från stallet, en stormig vinternatt i december. Hon såg aldrig tillbaka på hela sin färd och aldrig tvekade hon heller över hurvida det var rätt beslut hon fattat om att lämna sitt hem.
Efter ett halvår på rymmen, så blev Elsa infångad av en omkringresanded hästhandlare - som direkt häpnades över det stackars stoets ofattbara skönhet. Han tog henne med sig, men trots sina resor kors och tvärs över jordklotet, så lyckades han aldrig få henne såld. Vilket för honom föll mycket egendomligt.. Elsa själv, hade nu tappat lusten för livet och det var utan någon som helst livsgnista hon följde med mannen.

Efter ett och ett halvt år utan något hem, med endast den allt mer förtvivlade hästhandlaren som trygghet, anlände dem till Jorvik. En sällsam plats som den nu gamle mannen hört mycket om. Här hoppades han nu kunna få hästskrället sålt.. Och visst skulle han det - snabbare än han någonsin anat!

 
Som ni nu vet, så slutade det hela upp med att jag faktiskt köpte Icequeen från hästhandlaren som slog läger här under ett dygn, för ungefär en vecka sedan! Hennes namn kommer ursprungligen från en av karaktärerna Disneyfilmen Frozen. Hon är stencool i all hantering och en mycket kärleksfull individ. Man kan fortfarande se att fåtal av de skråmor hon dragit på sig under sin tid på luffen, men det påverkar ändå inte hur otroligt vacker hon är!

När man sitter på hennes rygg, är det som om allt annat förvinner, och det är med stora, mjuka galoppsprång som hon snabbt rör sig framåt. Hennes otroliga storlek gör att det inte krävs en allt för stor ansträngning för att man kvickt ska kunna ta sig från punkt A till punkt B, vilket hon gärna utnyttjar med att vara lite smålat då och då - speciellt inom dressyren. Dock betyder inte detta att hon är mindre skicklig på dressyrbanorna, tvärtom så är hon mycket skicklig och tappar aldrig koncentrationen, när det är en plats på prispallen som står på spel!
Hon är väldigt orutinerad inom hoppning som en tävlingsgren, då stallet hon ursprungligen stod på - var dressyrinriktat!

Det ska bli helt fantastiskt att få, bit för bit, lära henne denna magnifika häst och jag känner på mig, redan nu, att vi kommer att få uppleva mycket tillsammans!

 


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback