Jobbigt läge

Publicerat: 2013-08-15 / 21:36:00 | Kategori: Cristina Silverbell
Igår så var det First Ridden-event med Ice Mustangs & dagen till ära så knoppade jag Skydancers man! Det kändes som om det verkligen hörde till, dessutom så hade jag faktiskt aldrig sett henne i knoppat så det var ju även lite spännande att se resultatet. Tyvärr blev det en besvikelse, hon ser inte alls lika fin ut i knoppad man! Nu sitter jag även i den jobbiga sitsen att jag har extremt lite SC så jag behöver verkligen tänka efter både en, två, & tre gånger innan jag köper något. Alltså kan jag helt enkelt inte prioritera omfrisering för henne just nu.. Så hon kommer väl få se ut såhär en tid framöver och kommer jag troligen fixa den längsta manen när jag har mer pengar! Usch, hatar när sånt här händer..

 
 

Pole Bending Apocalypse

Publicerat: 2013-08-15 / 15:13:32 | Kategori: Cristina Silverbell
KEPS: Valedale  // T-SHIRT: Uppdrag  // JEANS: Silvergladebyn  // STÖVLAR: Uppdrag // HANDSKAR: Silvergladebyn
TRÄNS: Valedale  // SADEL: Firgrove  // FILT: Moorland  // BENLINDOR: Silvergladebyn (?)
 

Mitt dagsverk

Publicerat: 2013-08-14 / 22:40:30 | Kategori: Cristina Silverbell
Idag har jag varit riktigt duktig & gjort alla lopp + stallsysslor + dagliga uppdrag! Måste erkänna att jag är imponerad av mig själv, jag är annars den slöaste personen på hela Star Stable vad gällande detta. Men tanken på att vara rik på Jorvik Shillings igen är så lockande att till och med jag lyckas ta mig i kragen och göra något åt saken. Så ska försöka fortsätta göra detta lite mer framöver, åtminstonde loppen & vissa dagliga uppdrag!

 
 

Jorviks Fiskeklubb

Publicerat: 2013-08-14 / 12:52:00 | Kategori: Cristina Silverbell
Olyckligtvis så är jag inte Vänligt inställd med Jorviks Fiskeklubb.. Vilket betyder att jag inte kan göra det nya uppdraget än. Hehe, trots att det var så länge sedan vi introducerades för detta med fiske, så har jag seriöst inte orkat arbeta med ryktet där. Detta kort och gott för att jag är en riktig looser vad gällande fisket. Att fånga fem fiskar under loppet av mindre än 10 minuter har fortfarande aldrig hänt mig och det blir alltid så att jag sitter kvar där medan alla kommer och går omkring mig.. Nåja, dagens fångst: Havsgös!

 

Nu är det officiellt..!

Publicerat: 2013-08-14 / 11:57:00 | Kategori: Cristina Silverbell
Dem släppte en liten bomb idag på onsdagsuppdateringen! Det har varit en massa snack om hur vida det kommer finnas ponnys i spelet eller inte, flera har ju även fått en skymt av filer som även det talat för att våra små vänner snart borde finnas. Och nu är det ju officiellt, de har nu gått ut med att det faktiskt kommer! Datum är inte bestämt, men det kommer! Dessutom så är dem ju att döma av bilden, sockersöta!

Jag trodde helt ärligt inte att det faktiskt skulle komma ponnys, eller i alla fall inte så snart! Men det är ju riktigt kul, dock tror jag inte det kommer bli så 'unikt' att ha en ponny. För jag antar att dem flesta vill ha en liten minihäst i sitt stall - jag är då inget undantag. Om dem är lika söta i spelet som på bilden, så kommer jag absolut att köpa en. Jag menar titta på den lilla skimmeln på bilden nedan! Underbar!

Men den tanke som slår mig är, kommer det komma speciell ponnyutrustning till? Det borde det väl, för dem är väl inte bara kortare, utan mindre i kroppen än våra stora hästar! Och då kanske utrustningen som finns blir förstor? Eller så anpassar den sig.. Jag har ingen aning, det återstår att se! Men visst hade det varit underbart om det kom en speciell shop bara med ponnyutrustning?! Åhh.. Jag ser verkligen fram emot att dessa små varelser ska få komma till Jorvik!

Är de inte söta så säg?!
 

Lite nattjobb

Publicerat: 2013-08-14 / 01:12:00 | Kategori: Cristina Silverbell
Tidigare idag så fick jag värsta rycket och red omkring & brände i princip alla mina jorvik chillings, som jag gått och sparat på ett bra tag nu.. Så alltså slutade det med att jag står där, med endast ungefär 1000 JC kvar. Så efter att jag gjort alla dagliga uppdrag, levlat upp Nightmaster till level 14 - så tog jag tag i detta och red runt och gjorde stallsysslor. Blä vad tråkigt det är! Men man tjänar ju en liten slant på det, så varför inte? Tror dock inte att detta kommer bli en vana, har oftast inte så överdrivet mycket tid över till att bara rida runt och finnas, vilket är synd.. Den bästa Star Stable tiden är nog faktiskt den tiden som man spenderar planlöst omkring vandrande, bara rider från plats till plats, träffar nya människor & spontanhandlar saker som man sedan inser att man inte alls har någon användning av. Okej stryk det där sista, men ni fattar poängen!

 

Look at the stars

Publicerat: 2013-08-14 / 00:06:51 | Kategori: Cristina Silverbell
 

Trimning med klubben

Publicerat: 2013-08-13 / 21:40:09 | Kategori: Cristina Silverbell
På tapeten för ikväll så var det inget mindre än hoppträning med Ice Mustangs. Första lektionen med klubben jag varit med på faktiskt! Steff hade lagt upp passet riktigt bra, hästarna hann bli varma och mjuka i kropparna innan vi började hoppa - vilket är super viktigt för att de inte ska skada sig! Dem är ju precis som vi, utför vi en större kraftansträngning medan våra muskler är kalla, så kan vi göra illa oss..

Nightmaster, som fick hänga med på träningen idag - skötte sig galant! Det var inget krångel då vi båda är väldigt inkörda med varandra, vi har ju trots allt hängt ihop ett bra tag nu. Missförstånd och sånt krångel existerar liksom inte, vi kan läsa av varandra och vet vad det är som gäller. Detta gäller både han och Skydancer, som är de två fyrbeningar som jag känner som bäst! Med dem känner jag mig helt trygg, mina andra två hästar är ju fortfarande under inlärning, varav en av dem nu är till salu (dock är inget helt hundra än om han stannar eller ej..)

Vi red fram på volterna i ridhuset, några i taget fick vi rida fram på A resp. C volten vilket var otroligt skönt då det kaosar om alla ska galoppera omkring på en gång hehe.. Jag kan ju börja med att säga att jag redan då jag satt upp kände att Nightmaster var med på noterna och otroligt taggad, detta förgyllde bara passet ännu mer! Efter lite lösgörande övningar & mycket tempoväxlingar så började vi hoppa! Vi började lågt, för att sedan ta oss högre & i slutet av passet blev det en banhoppning! Det finns inte en enda sak som jag skulle vilja ändra på när jag tittar tillbaka på min ridning idag. Jag är verkligen stolt över vår prestation och det är väl tur det att man ibland verkligen känner att man lyckats!
 
 
 
 

Rosa Stillhopppnings Outfit

Publicerat: 2013-08-13 / 15:38:11 | Kategori: Kläder & Utrustning
 
JACKA: Valedale // RIDBYXOR: Silvergladebyn // RIDSTÖVLAR: Uppdrag // HANDSKAR: Moorland // HJÄLM: uppdrag
TRÄNS: Valedale // SADEL: Firgrove // FILT: Fort Pinta // BENLINDOR: Fort Pinta // BLOMMOR: Silvergladebyn 
 
 

Trevlig läromästare till salu

Publicerat: 2013-08-12 / 11:45:00 | Kategori: Cristina Silverbell

Inriktning: Allround  -  Typ: Stora hästar  -  Kön: Valack  -  Födelseår: 1997  
Namn: Coolboy  Pris: 700SC

Coolboy "Conny" e:Golden Zipper, u:Smulan

Coolboy är en spänstig och tillgiven herre som vet hur man ska hantera saker & ting. Han är en sann begåvning inom de mesta inriktningarna & har lätt för att lära! Han funkar med grönare ryttare såväl som med dem mer erfarna. I hantering är han likaså lugn & snäll som ett lamm, dock kan han bli lite tveksam när det kommer till vatten!

Han är framgångsrikt tävlad upp till L:A i dressyr, där går han som en klocka. Helcool och säker på banan, en riktig klippa - så är du inte så värst erfaren inom tävling är detta den perfekta hästen då han behåller lugnet även om du har fjärilar i magen. Med en erfaren ryttare som är redo att satsa, kan han gå hur långt som helst! Coolboy är inte tävlad så mycket i hoppning pg.a. mitt ointresse.

Säljes p.g.a. att vi inte riktigt fastnat för varandra. Detta är en dunderhäst som förtjänar det bästa! Hemmet är viktigare än priset! OBS: Sadel m.m. ingår ej i priset!
Pris  700SC
 
 

Coolboy ute på hästmarknaden

Publicerat: 2013-08-11 / 18:47:52 | Kategori: Cristina Silverbell
Tusen tankar fladdrar runt i mitt huvud nu vad gällande min fina Coolboy. Han har varit mig trogen sedan jag köpte honom för ett bra tag sedan. Dock är jag inte helt hundra på att vi är rätt för varandra.. Lägger ut annons på honom imorgon, så får vi se om jag vill sälja honom eller inte!

 

Alltid lika roligt..

Publicerat: 2013-08-11 / 16:29:00 | Kategori: Cristina Silverbell
Det är ju alltid lika kul när man fastnar i en sten, vid törneklipporna - mitt i ett championat..! Haha, hade ju bra plats att kunna beskåda alla ryttare och havremoppar som fräste förbi i alla fall! Så om ni behöver mig så är det i en klippa vid stranden ni kan finna mig och Skydancer. Från och med idag är vi en sevärdighet, vi lockar turister från alla världens hörn. Flickan & hästen i stenen. Observera att jag inte kommer loss, vi är fast föralltid..

 

Stackars krakar

Publicerat: 2013-08-11 / 13:26:31 | Kategori: Sophia Youngstar
Ojojoj! Eftersom jag inte har haft någon tid till att vara inne på Star Stable och ingen har kunnat ta hand om mina hästar - så nu har alla en röd smiley! :/ Jaja så går det när man är borta i nästan en vecka! Fast jag tänker ge North en superkur så att han blir fullt återställd och orkar tävla championat senare idag!
 
 

Det ursprungliga Star Stable Online

Publicerat: 2013-08-11 / 13:01:00 | Kategori: Cristina Silverbell
Jag började spela Star Stable någon gång under året 2012, nästan ett år efter att spelet för första gången öppnats upp för omvärlden. Eftersom att jag blev medlem så pass sent, så är den enda version av halvön som jag sett och känner till, den som vi kan se idag: Förrutom Gyllenåsarna och dem på senare tid nyöppnade områdena då.. 

Men något som alltid gjort mig så nyfiken är att titta tillbaka på trailern som släpptes strax innan spelet slog upp portarna. Hur allt såg ut då liksom, man får sig ju en ordentlig titt på Silvergladebyn, som för den delen ser helt annorlunda ut! Om jag fick ett val så skulle jag lätt vilja åka tillbaka i tiden & registerar ett konto på Star Stable som det såg ut . Bara för att kunna klarare se hur otroligt mycket allt utvecklats!

Det är en stort och fantastiskt jobb som skaparna av Star Stable lyckats med, sidan växer för varje dag som går och att det blivit så stort är otroligt. Jag är glad över att vara en del av denna fantastiska 3D värld som Star Stable faktiskt är!

 

Snövit Cowboy Outfit

Publicerat: 2013-08-11 / 11:41:34 | Kategori: Cristina Silverbell
HATT: Moorland (?) //  JACKA:  Firgrove // CHAPS: Valedale  // BOOTS: Vingården  // HANDSKAR: Valedale
TRÄNS: Vingården //  SADEL: Silvergladebyn // FILT: Silvergladebyn (?) // BENLINDOR: Fort Pinta

 

Hästtränare, blandade tankar

Publicerat: 2013-08-11 / 11:08:00 | Kategori: Cristina Silverbell
När jag först läste om hur en hästtränare kommit till Star Stable Online, och att man för en summa SC nu kan få sin häst enkelt upplevlad blev jag helt paff - detta var ju en av drömfunktionerna! Inget mer spring mellan loppen man nu kört hundra gånger & som jag i alla fall börjat tröttna lite på.. Men besvikelsen tog över rätt snabbt när priset på levlingen kom upp. För att få Masten från level 13 till level 14, skulle det kosta 350 SC!? Det är ju rena rånet, för att göra min åsikts tydligare: Jag känner mig lite smålurad - en önskefunktion kommer och vi måste betala en orimlig summa för att överhuvudtaget kunna använda den? Nej detta kändes inte helt rätt. Jag kommer inte använda mig av hästtränaren då min ekonomi i spelet redan går dåligt. Dock måste jag ju ändå hissa att funktionen faktiskt finns i spelet nu..!
 

Ute på äventyr

Publicerat: 2013-08-10 / 14:31:12 | Kategori: Cristina Silverbell
Är just nu ute på en härlig långritt med Masten! Tänkte att vi skulle möta upp Sophia borta vid Törneklipporna för att sedan utforska alla hörn av halvön. Vi ses senare, uppdateringen kommer så fort vi kommit tillbaka! 

 

Lite snabb info

Publicerat: 2013-08-05 / 19:30:26 | Kategori: Bloggrelaterat
Den här veckan är det otroligt mycket som händer oss i det verkliga livet & det betyder att tiden vi har att spendera till bloggen, starstable osv. minskas otroligt mycket! Det kommer påverka bloggen på otroligt negativt sett då vi inte kommer ha möjlighet att uppdatera. För att göra det enkelt för oss & er så tänkte vi då ta en bloggpaus fram till på fredag då denna stressfyllda vecka är över! Men då är ni självklart hjärtligt välkommna tillbaka, för dem senaste dagarna har vi verkligen insett hur otroligt grymma ni är! Självklart kommer vi försöka logga in och godkänna kommentarer m.m. men som sagt räcker inte tiden till för att skriva inlägg, då vi vill försöka hålla kvalitén på inläggen så höga som möjligt & inget som är ihop slarvat på 1 minut! Tack & vi ses!

 
 
 

Ridpass bland Gyllenelöv

Publicerat: 2013-08-04 / 19:46:34 | Kategori: Cristina Silverbell
Idag bestämde jag mig för att sadla upp Pricken med min finaste hoppsadel & sedan ta hästtransporten bort till Gyllenåsarna där ett milt hoppass väntade..

Efter den tidigare hoppträningen (som du kan läsa om HÄR) då jag mest prövade honom och presenterade honom för denna gren, så fick jag mig en väldigt klar & säker uppfattning om vart han ligger i utvecklingen & vilken väg det är jag ska välja för att få honom att fortsätta utvecklas i rätt riktning. Så vad passar väl bättre än ett pass baserat på dem små hindrena som finns i paddocken utanför stallet Gyllenbladet? Vi både kände oss väldigt säkra, då det senaste hoppasset varit så pass framgångsrikt. Dock förändrades han rätt kraftigt när vi väl kom in & jag började rida fram honom.

Han var till att börja med otroligt nipprig, på tårna hela tiden & drog nytta av varje svaghet i min ridning som han kunde hitta. Men som tur var hade jag ett ess i rockärmen, eftersom att jag är rätt erfaren av att introducera unghästar inför olika nya moment, så visste jag exakt hur detta skulle gå till. Om jag började streta emot honom, så skulle vi inte ta oss någonstans. För det sämsta man kan göra är att starta 'dragkamp' mellan dig och din häst, för oavsett vad är det i slutändan hästen som vinner! Jag fortsätte rida honom som vanligt, lade in lite nyttiga övningar som tillslut gjorde honom lyhörd och sammarbetsvillig. Det var först när grundträningen var avklarad som jag vågade börja hoppa med honom. Jag började med några små travhopp, vilket han inte alls uppskattade - så vi gick snabbt vidare till hoppning i samlad galopp. Det är otroligt viktigt att hästen inte blir uttråkad, för då lär den sig att koppla övningarna till just tråkigt.. 

Det är lite roligt, för jag känner redan en förbättrning från förra passet till idag! Han kändes mer självsäker, inte lika tittig & om man skulle ta bort småtjafset ibörjan skulle jag vilja påstå att passet var så närapå perfekt! Självklart har han en lång väg kvar, men jag hade inte räknat med att han skulle lära sig i sådan rasande fart. Vi har snart passerat första riktmärket & efter det är det bara några kvar innan han står på toppen av sin utbildning!

 
 

FGC kl.13

Publicerat: 2013-08-04 / 13:05:00 | Kategori: Championat
Jag är nöjd över morgonens (jag vaknade precis..) championat med tanke på att detta ledde till min första FGC medalj. Jag brukar annars alltid faila vid en grävskopa och sedan är hela loppet förstört.. Men idag blev det bara några småmissar som gav mig en andra plats! Bra start på dagen!
 

Vad tycker ni?

Publicerat: 2013-08-04 / 11:14:00 | Kategori: Bloggrelaterat
 

Äventyret fortsätter!

Publicerat: 2013-08-04 / 10:35:00 | Kategori: Bloggrelaterat
Nu är nästa del av Nattvandraren äntligen påväg! Den kommer med lite tur att komma upp på bloggen inom kort och vi jobbar förfullt på att få den färdig. Vi kämpar verkligen för att del två ska ha samma kvalité som del ett, om inte bättre - då ni har gett oss så fin feedback vill vi verkligen få den så bra som möjligt..!

 
 

Grupptävlingar

Publicerat: 2013-08-03 / 19:01:32 | Kategori: Cristina Silverbell
Nu på eftermiddagen så har jag förrutom att tävla championat grupptävlat lite med några klubbkompisar. Vi körde bl.a. 10 flaggors utmaningen och även om just grupptävlingar inte är min starka sida så var det jätteroligt! Alla var jätteduktiga så det var hård konkurrens ;)
 
 
 

Rosa Western Outfit

Publicerat: 2013-08-03 / 16:53:00 | Kategori: Kläder & Utrustning
 
KEPS: Fort Pinta //  T-SHIRT: Moorland // CHAPS: Fort Pinta  // SKOR: Moorland  // HANDSKAR: Valedale
TRÄNS: Västkobbens fiskeby //  SADEL: Silvergladebyn // FILT: Silvergladebyn // DEKORATION: Uppdrag
 
 

Den klassiska FPC buggen

Publicerat: 2013-08-03 / 16:39:41 | Kategori: Championat
Dagens Fort Pinta championat gick lite.. Annorlunda! Först råkade ta en kontroll åt fel håll så alltså blir jag utesluten ute tävlingen.. När jag sedan tagit mig tillbaka till stranden så visar det sig att Northmagic inte kan snabbare än att trava & han vinglar otroligt. Haha jobbig men lite rolig bugg när hästen vinglar i varje sväng & lutar som tusan!  c:

 
 
 

Cristina Silverbell

Publicerat: 2013-08-03 / 13:14:00 | Kategori: Cristina Silverbell
Cristina Silverbell, well som jag hoppas att ni vet är detta då mitt namn. Eller ja, min karaktär på Star Stables namn. Jag har hört det tisslas & tasslas lite i olika chatter just om namnvalet alla gjort i början av spelet. Till karaktären, till hästen och så vidare..! Men den tanken med att inte gilla namnet man valt, eller snarare att folk har tröttnat har aldrig slagit mig. Jag fullkomligt älskar mitt efternamn Silverbell, Silverklocka hur fint låter inte det? Dessutom så känns det väldigt unikt, även om jag sett ett fåtal personer med samma efternamn så petar det inte mig i ryggen, jag älskar fortfarande detta namn. Silverklocka, Silverbell.
Cristina då? Jo men så blev det, ni vet den där beslutsångesten man får när det finns hur många namn som helst & man vill helst välja ett så fort som möjligt så att man kan börja spela snabbt! Jag scrollade omkring länge, länge och klurade på vad jag ville att min karaktär skulle heta. Det skulle vara något som kändes rätt, det skulle helst inte vara alltför vanligt (fast om jag hittade det ultimata namnet så spelade ju det ingen roll.) och efter att halvdesperat klickat fram 'Randoms' några gånger så hittade jag Cristina. Det kändes helt rätt & efternamnet var redan bestämt, så det var bara förnamnet jag klurade på! Som ni säkert förstått så fick inte jag 'inspiration' till namnet någonstans, det är bara jag..!

Att det slutade upp med Cristina Silverbell är jag inte alls missnöjd över, jag trivs fortfarande med det namnet & det känns verkligen jag! Likaså är jag nöjd med namnen jag gett mina fina hästar, så ingen ångest där inte mina vänner!

 

Förlåt Nightmaster..

Publicerat: 2013-08-03 / 12:15:00 | Kategori: Cristina Silverbell
Den häst som jag nu jobbar på att levla upp, och som jag faktiskt har arbetat med länge är ju Masten! Men grejen är att jag tror att vi måste pausa hans levling nu, och det ger mig lite dåligt samvete.. Anledningen är att jag måste fullborda Prickens utbildning, för att rida in en häst gör man bara en gång & eftersom att Marley som hade honom tidigare inte gjorde mer än var det behövdes - så är min käre hest bara halvt inriden. Halva arbetet står fortfarande kvar och nu måste jag vara snabb framme. Även om jag älskar min Nightmaster så måste jag prioritera min unghäst framför - för det är verkligen viktigt att han blir färdigutbildad så tidigt som möjligt. Det positiva med att köpa hästen i detta läge och unga ålder är ju att man själv får forma hästen & dess 'typ' lite granna, detta kommer göra att vi kommer fungera mycket bättre än om jag köpt honom om, vi säger 10 år framåt!
Så där är anledningen till att ni troligen kommer få höra mest om Pricken, då det är honom jag just nu måste fixa klart med först! Men så fort jag är färdig med honom så kommer jag slutföra Mastens levling osv..!


 
 

Svart Jorvikträns?

Publicerat: 2013-08-03 / 11:37:00 | Kategori: Cristina Silverbell
På i princip varje blogg som jag följer så har detta träns skymtat till ett antal gånger! Tränset ifråga är ju det nyanlända kolsvarta tränset som sägs vara från Jorvik! Min första tanke när jag såg det på folks bloggar så var att "jaha detta var väl tjusigt.." Men självklart var jag tvungen att ta en titt på den nyanlända utrustningen som kommit till Fort Pinta med egna ögon i spelet! Tycker förresten att det är lite smått märkligt att dem inte har skrivit något om dessa bland nyheterna på Starstable.com, precis som de nya frisyrerna i Firgrove som inte heller nämnts till?? 
När jag faktiskt vilade mina ögon med detta beryktade & hyllade träns, så blev jag riktigt besviken. Det såg extremt kladdigt ut & det kommer inte passa alls till den svart/gråa utrustning som jag redan har i garderoben. Så nej jag kommer inte följa strömmen & inhandla detta. Fast vem vet, jag kanske ändrar åsikt i framtiden & köper det då - det vet man aldrig ;) Självklart respekterar jag att andra tycker det är fantastiskt fint, men jag kan tyvärr inte hålla med om detta. Nej detta får en diss från mig..

 
Föralltid & förevigt.. ♥

Publicerat: 2013-08-03 / 10:36:00 | Kategori: Sophia Youngstar
Nu på eftermiddagen har jag suttit och redigerat en liten bild på North och mig! Han är ju min kung son följt mig genom vått & torrt! Jag själv känner mig faktiskt nöjd med den. Det krävdes en del tid & fantasi som ibland tog slut men nu kan jag äntligen presentera för er det färdiga resultatet! 
 
 
 
 

En enkel väg till Spejarmäster..!

Publicerat: 2013-08-02 / 21:32:56 | Kategori: Cristina Silverbell
Upptäckte idag att man nu kan åka hästtransport direkt till Spejarmästers grotta! Hehe trodde faktiskt bara att man kunde åka därifrån först, men att det inte gick åt det motsatta hållet.. Men smart är det, nu går det alltid fort dit - detta skvallrar ju om att vår favorit Spejare kommer vara med mycket i kommande äventyr, varför skulle man annars sätta dit en hästtransport om man inte skulle behöva åka dit rätt mycket? Men man vet ju aldrig, min teori kan vara fel..? Håller tummarna på att jag har rätt, jag avgudar Spejarmäster, så otroligt cool är han ju! Sanningen är att jag älskar hela idéen: Han ser allt, hör allt, vet allt! Haha stalker! Nejmen tycker att det är råtufft, dessutom älskar jag hans tillhåll *-*

Nu väntar vi bara på att det ska komma hästtransport till Gyllenåsarna som man faktiskt kan åka till, det tar så lång tid att rida dit! Eller ja inte för mig då, jag bor ju på Vingården! Men för dem som bor i Fort Pinta kanske det är sådär halvdant roligt att behöva rida över hela ön för att ta sig från punkt A till punkt B?

 

Första riktiga hoppträningen med Pricken

Publicerat: 2013-08-02 / 17:32:01 | Kategori: Cristina Silverbell
Efftersom att min Prick är väldigt ung & därmed väldigt oerfaren så har jag inte börjat hopprtränat honom än då han inte känts redo tidigare. Vad gällande hans tidigare erfarenheter så har han väl tagit någa enstaka skutt i naturen med tidigare ägaren. Annars är han helt grön & har mycket att lära! Så den fina dagen till ära så tänkte jag presentera min Rusk-Prick (Nej förlåt jag skämtar bara, han är den snällaste hästen som finns!) för denna gren inom ridsporten! 

Jag värmde upp honom noga för att inte skapa trubbel eller riskera skador. Till att börja med fick han titta & nosa lite på hindren för att introduceras för vad som ska komma! Så tog vi några skutt, lite enkla men gymnastiserande hoppövningar. Han var förvånansvärt cool genom det hela. Vilket var något nytt då de tidigare unghästarna som jag ridit in varit väldigt kinkiga och lite skygga då dem för första gången förväntades hoppa över färgglada träplankor!? 

Slutsatserna jag kan dra nu i efterhand är att han har bra kapacitet och bra inställning. Fast tekniken kanske vi inte ska prata så mycket om.. Helt ärligt var den inte så farlig, han har lite svårt att bedömma avstånden innan hoppet - men det är bara förståerligt med tanke på att detta är något helt nytt för honom! Detta med avstånden innan det är dags att hoppa är ju något som proffesionella ryttare & hästar har problem med ibland också, så vad gör man? Även så överhoppar han som attans vilket måste tränas bort då det inte alls är bra för honom.. När han överhoppar så tar han ju ut sig onödigt mycket och slösar energi som kan komma att behövas sedan! Landningen komme jag också traggla lite med honom då han sprätter med bakbenen efteråt.. Detta är dock ren och skär olydnad, så det ska bort med densamma! Annars är jag helt hundra på att han inom några år kommer vara en fullfjädrad hopphäst! ;)

 

Det mystiska tornrummet

Publicerat: 2013-08-02 / 16:23:27 | Kategori: Cristina Silverbell
Jag minns fortfarande den längtan jag fick när jag för första gången trädde in i området utanför Moorland & Fort Pinta, till att en dag få ta mig upp i det mystiska tornrummet längst upp i slottet vid Silverglade! Ni vet det som stackars Linda var instängd i? Ja, i alla fall så slog tanken mig för några dagar sedan att det har fortfarande inte öppnats upp? Jag har lekt lite med tanken att man kanske skulle kunna hitta en hemlig dörr eller något som leder upp till det - för det hade ju varit helt underbart! Ju mer mystiskt & klurigt det blir desto med fascinerande & förbluffande! Eller åtminsonde en väg upp till de övre områdena av byggnaden.. Men jag har tyvärr fått lägga ner alla förhoppningar om detta, då jag inte tror att detta är något som prioriteras till dem kommande uppdateringarna och uppdragen. Med lite tur kanske man i fortsättningen av huvudberättelsen någon gång kommer få bestiga trapporna upp till tornet! Visst hade det varit lite småkul om en av delarna av Ljuscermonins bok låg och ruttnade där uppe? Hehe hela det här inlägget är så typiskt mig, medan andra suckar över Jorvik & Dino Dalen, är jag fast och filosoferar fortfarande över när tornrummet kommer öppnas..? Är jag helt själv om dessa tankar?

 
 


Vi är med..!

Publicerat: 2013-08-02 / 16:23:02 | Kategori: ÖvrigtEn outfit åt my boys (Pricken & Masten)

Publicerat: 2013-08-02 / 15:18:40 | Kategori: Cristina Silverbell
 
KEPS: Valedale //  T-SHIRT: Valedale // JEANS: Silvergladebyn // SKOR: Fort Pinta // HANDSKAR: Silvergladebyn
TRÄNS: Fort Pinta //  SADEL: Silvergladebyn // FILT: Västkobbens fiskeby // BENLINDOR: Västkobbens fiskeby

 

Vilket dropp det blev!?

Publicerat: 2013-08-02 / 14:30:00 | Kategori: Cristina Silverbell
I princip all uppdatering bara försvann igår & idag. Idag har uppdateringen blivit galet seg, då båda velat vara ute och njuta av det underbara sommarvädret som kommit - istället för att sitta inne framför datorn! Så det är ju kort & gott varför det blivit så glest med inlägg, detta gäller även igår. Som man så fint säger - livet kommer före & nu är det sommar o visst ska man då passa på att ta vara på livet till fullo! :D Men nu hade jag tänkt sätta mig ner och fixa ett par inlägg till er & hade även tänkt motionera Masten & Pricken!

 
 

 


I'm feeling good

Publicerat: 2013-08-02 / 12:15:00 | Kategori: Cristina Silverbell
 

Dagens outfit (Torsdag)

Publicerat: 2013-08-01 / 21:04:20 | Kategori: Outfits
 
 
Hjälm: Marleys hjälm // Tröja: T- shirt med fågeltryck // Handskar: Byhandskar // Jeans: Svarta tajta jeans // Stövlar: Silvergladeklanens ridstövlar
Träns: Vintergrimma // Sadel: Djuplila sadel //  Schabrak: Stor snö  
 
 

Klädesprovning för min Drömmare

Publicerat: 2013-08-01 / 13:33:00 | Kategori: Kläder & Utrustning
Nu har jag provat ut ett nytt fint täcke till Dreamer eftersom hon på något sätt lyckats göra ett stort hål i sitt gamla! Suck.. Klanthäst, täcken växer inte på träd och inte är dem billiga heller. Så jag tog tag i detta ordentligt och fixade ett (lite dyrare) bättre täcke som jag hoppas håller ett bra tag framöver! Fast jag tror att hon trivs mycket bättre i det nya rosa täcket än i det gamla svarta som hon förut hade. Hahaha min rosa lilla tjej, hon är en riktig liten färgklick från och med nu! ;) 
 
 

Lite nödvändigheter

Publicerat: 2013-08-01 / 11:06:00 | Kategori: Cristina Silverbell
Påväg hem från uppdraget i Valedale igår så träffade jag på en väldigt trevlig keps, som för den ynka summan på 13 SC blev min! När jag på min vackra springare sedan tagit oss så långt som till Silvergladebyn fann jag en mycket unik & framförallt mycket välkomponerad sadel. Jag försökte dock hålla kvar vid mina 21 SC fram till slutet men jag kunde inte stå emot.. Så nu är jag några SC fattigare men mycket gladare! Hihi hem och packa upp köpen, även dags att göra en ny outfit till mig och Masten c: